Elke’s Road to Tokyo 2020

Fiat

Background

Elke Lale van Achterberg is een 17-jarige vrouw met een bijzonder verhaal. Met ups en downs, over doorzettingsvermogen en positief in het leven staan. Een verhaal waarin Elke, ondanks dat ze haar linker onderbeen verloor, een catwalk model werd. En meest belangrijk, een prijswinnend rolstoel schermer met de droom om mee te doen aan de Paralympische spelen in Tokio 2020.

Inzicht

Helaas krijgen de Paralympische Spelen niet zoveel aandacht als de ‘gewone’ Olympische Spelen. Daarom steunt het zwaar op (lokale) sponsoring, zodat de atleten zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op alles wat gaat komen. Elke’s protesemaker Frank Jol (1 van de 3 protesemakers in de wereld voor atleten) is meer gedreven door zijn liefde voor sport dan geld, maar ook hij heeft ondersteuning nodig in zijn werk. Alles wat hij voor elkaar speelt is gebaseerd op 20 jaar ervaring en ‘gut feeling’. Zonder toegang tot de laatste technologie.

Concept

Fiat maakt al auto’s sinds 1899 en heeft enorm veel kennis op het gebied van mobiliteit en materiaal. Daarom ondersteunt Fiat Elke in haar droom om de Paralympische Spelen in 2020 te bereiken. Door protesemaker Frank Jol te helpen met Fiats kennis en innovatieve techniek, wordt er gewerkt aan het perfectioneren van Elke’s rolstoel voor het schermen. Met deze techniek kan Frank niet alleen Elke’s prestaties en ergonomie verbeteren, maar zal het ook een enorme stap zijn in de mobiliteit en prestaties van andere mindervalide atleten. Die misschien wel dezelfde droom hebben als Elke: Paralpympisch kampioen worden.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!