Doneer Je Verhaal

Ministerie van VWS

Uitdaging

Ieder jaar overlijden er 150 mensen omdat ze wachten op een donororgaan, maar deze niet op tijd krijgen. Helaas blijft deze wachtlijst alleen maar verder toenemen. Daarom wordt er elk jaar tijdens de donorweek extra aandacht besteed aan orgaandonatie.

Inzicht

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom jij je niet óf nog niet wil registreren. Totdat je van een ander hoort wat hem of haar overtuigd heeft om het toch te doen. Waar een normale aanpak zich zou focussen op overtuigen van de groep van 9 miljoen niet-geregistreerden, namen wij de wel-geregistreerde mensen als uitgangspunt. En riepen we hen op waarom zij donor zijn geworden.

Concept: Doneer je verhaal

Als geregistreerd orgaandonor is de kans dat je echt orgaandonor wordt maar heel klein, maar de kans dat jouw verhaal anderen aanzet om orgaandonor te worden is veel groter. In de campagne stelden we twee echte verhalen centraal. Martijn met het verhaal vanuit het perspectief van de gever. Hij redde met zijn organen vijf levens. En Mike die op 1-jarige leeftijd een donorhart ontving.

Jacintha’s zoon Mike ontving een donorhart op jonge leeftijd.

Maurice vertelt het verhaal van zijn vriend Martijn, die 5 mensen geholpen heeft met zijn donororganen.

Naast het verspreiden van de online video’s, zijn er ook 20″ versies gemaakt voor tv. Om de kracht van Martijn en Mike’s verhaal te benadrukken, hebben we familieleden gevraagd deze te beluisteren.

Kijkers inspireren elkaar

Miljoenen mensen bekeken de documentaires en deelden hun eigen verhaal met hun directe omgeving of op social media. Honderden doneerden hun inspirerende verhalen via Facebook, welke we in de volgende campagne weer zullen verwerken. Een leven redden. Je hebt het in je.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!